Lisas Massage och Friskvård, Skärblacka
HemBehandlingFriskvård för FöretagOm FöretagetTips och råd
Ryggmärgen

Ryggmärgen och hjärnan är vår grundstomme som vi bara har en av, och inte kan byta ut än så länge, annars kan vi byta ut hjärtat, levern, lungor, njurar m.m.

Ryggmärgen ska vi vara rädda om, den innehåller spinalvätska som går till och från hjärnan och sköter även CNS = centrala nervsystemet, spinalnerverna och cranialnerverna.

Det finns:    
- 12 par cranialnerver.
- 31 par spinalnerver.

Om då en nerv kommer i kläm så ökar varningssignalerna kraftigt med strålning ut i armar, ben eller övriga kroppen att något ligger fel.

Börjar man då att bara massera så lossnar bara musklernas åtdragning men ökar då skelettets (kotornas) möjlighet att trycka till nerven och disken så risken till inflammationer ökar dramatiskt, och likaså strålningen eller smärta ökar.

Strålar det ut i vänster sida så ligger låsning på höger sida i ryggraden.
Strålar det ut i höger sida så ligger låsning på vänster sida i ryggraden.

Titta alltid på muskler som är kopplade till bäckenet. Muskler som är kopplade till bäckenet berör ryggmärgen. Några exempel på muskler som är kopplade till bäckenet:

Hamstring- Biceps Femoris & Semitendinosus,
Latissimus dorsi, Quadriceps Lumborum,Erector Spinae, Rectus Abdominis, Iliopsoas, Gluteus Maximus, Gluteus Medius, Gluteus minimus

Piriformispaketet- som klämmer ischiasnerven, Tensor Fascia Latae, Sarturius, Quadriceps femoris, Adduktor, Gracilis m.m.

Det är sällan att båda sidorna ska behandlas lika vid en nervinklämning. Titta alltid på åt vilket håll kroppen är vriden- roterad, dragen, krampad.

Tips och råd
  Smärtkunskap
  Ryggmärgen
Visste du att...

Strålar det ut i vänster sida så ligger låsning på höger sida i ryggraden och tvärtom.
Lisas Massage & Friskvård

Sågvägen 23
617 34 Skärblacka
Tel: 011-576 75
Mobil: 0703-63 04 80
Hitta hit Hitta hit
Innehar obligatorisk patient-
och ansvarsförsäkring.
Vänd dig med förtroende till oss.


© Lisas Massage och Friskvård 2012Om webbplatsenSkapad av: Kvarsell IT