Lisas Massage och Friskvård, Skärblacka
HemBehandlingFriskvård för FöretagOm FöretagetTips och råd
Behandling
  Kinesiologi
  Nervbehandling
  Fibromyalgi
  Massage
Fibromyalgi

Fibromyalgi förekommer ofta efter foglossningar som beror på att bäckenet inte läker ihop som det ska på grund av att vävnaden är för lös och därav lägger sig inte skelettet som det ska som består av blygdbenet, höftkammen, svanskotan i första hand som sen har kontakt med ryggraden.

Fibromyalgi beror på en inflammation i vävnaden som inte går över pga E-vitamin brist och intolerans till folacin.

Vävnaden lösgörs av socker som finns i:
Frukt & grönsaker (folacin), sukkiner, godis, kakor, sockertillsatser m.m.

För mycket socker och fruktsocker = folacin, folsyra, folinsyra folat, vitamin B9 i blodet lösgör vävnaden och muskelfästen så att musklerna måste ta i 10 gånger så mycket för att få ut normal styrka, därav denna trötthet och slitage - känsla.

E- vitaminen sköter då elasticiteten i vävnaden och ökar då stryktåligheten i muskelfästena och övrig vävnad så att risken till bristningar i muskelfästena minskar dramatiskt och möjligheten till att kunna stretcha ökar.

När man då tar i med musklerna (flexion) och blåser upp dem och sedan trycker ihop muskelfästena (extension) vid tillbakagången som sen inte orkar att åka tillbaka som en stötdämpare utan blir då (krampande) ihoptryckta och bildar då en inflammation eller irritation som inte går över, då utvecklas fibromyalgin.

Det som stoppar denna onda cirkel blir E-vitaminerna som delas upp i 2 sorter en vegetabilisk och en vete.
Den vegetabiliska E- vitaminen har då kontakt med:
Vetegroddar, fleromättade vegetabiliska oljor t.ex. sojaolja, solrosolja, mandlar, nötter, vissa feta fisksorter, ägg, havre.
Den vetegrundade E- vitaminen finns i:
Vetegroddar,  vetemjöl, (vitt bröd), skaldjur.

Djupfrysning försvagar vitaminets effekt.
Råg måste man undvika och även fullkorn där råg förekommer. Detta hänger ihop med syra - bas balansen som måste fungera för att undvika surhet i kroppen.

Först när smärtan börjar öka i musklerna som träningsvärk kan man börja stretcha ut försiktigt och det kan ta upp till ett år med tillskott innan reaktionen kommer.

De första musklerna som visar svaghet vid E - vitaminbristen och visar ömhet är:
    Iliopsoas
    Pectoralis minor
    Deltoideus
    Gluteus maximus, medius och minimus
    Sternocleidomastoideus (SCM)

Det viktigaste att hitta tillbaka till är: balansen, stå och gå utan att ramla, sitta rakt utan med ben i kors.

Eftersom den vita vävnaden i kroppen står det ur funktion på, innebär att alla muskelfästen, alla leder, alla korsband och 3 lagers vävnad mellan ryggkotorna och vävnaden runt alla muskler är sladdriga och överrörliga som då påverkar spinalnerverna som kommer från ryggmärgen.
Därav blir signalerna i kroppen fel. Fel signal i fel muskel ger fel rörelse. Balansen blir snurrig.

Eftersom muskler "då" inte har kontakt med nerver så förekommer dålig känsel i hela muskeln. Den blir i stället brinnande och osäker p.g.a. att muskler är i kramp då vävnaden inte orkar dra ut den för att vävnaden är lös.

Yrsel förekommer, det blir strålningar ut i armar och ben p.g.a. felställning i bäckenet som sedan kompenseras av axlarna, C7 - C1 (nacke).

Därför blir det svårt med rörelsegymnastik eftersom man inte känner av sina gränser och då blir träningen för häftig innan man har hittat balansen.

För den som har fibromyalgi är det bättre att vara överviktig än skitviktig. Det är bra om du har lite extra mycket vävnad som då skyddar kroppen från att bryta sig och även gör det lättare för återhämtningen vid tillskott av E - vitamin.

E - vitaminen har även fettförbrännande och blodförtunnande effekt, därför börjar man att gå ner i vikt först efter att vävnaden har börjat fungera igen, och men får aldrig blanda en blodförtunnande medicin som tex Waran, Trombyl m.m. ihop med E - vitamin.

Rehabiliteringen är då viktig vid skador, operationer eller olycka.

VARFÖR DÅ? Jag känner ju inget.

Nej men kompenseringen kommer ju snart eller senare som då överbelastar andra muskler p.g.a. skadan.

Efter en stukning eller benbrott så går man och linkar och överbelastar höftleden som då gör att nervinklämning sker. Den orsakar då strålning ner i benen som inte försvinner förrän ryggraden och höften är tillrättalagd.

Förskjutningar i bäckenet orsakar nackbesvär till slut efter 1-10 år, beroende på hur kraftig förskjutningen är.

 
Visste du att...

Fibromyalgi beror på en inflammation i vävnaden som inte går över pga E-vitamin brist och intolerans till folacin.
Lisas Massage & Friskvård

Sågvägen 23
617 34 Skärblacka
Tel: 011-576 75
Mobil: 0703-63 04 80
Hitta hit Hitta hit
Innehar obligatorisk patient-
och ansvarsförsäkring.
Vänd dig med förtroende till oss.


© Lisas Massage och Friskvård 2012Om webbplatsenSkapad av: Kvarsell IT